Чудовищната Мери Шели завзема третия сезон на Геният

23.04.2018 18:00 | Видян 1187 пъти

Чудовищната Мери Шели завзема третия сезон на Геният

Създателката на чудовището на Франкенщайн – писателката Мери Шели ще е основната фигура в третия сезон на супер успешната продукция на Нешънъл Джиографик Геният, научи Монитор. След невероятният успех на първите епизоди, посветени на Алберт Айнщайн, и суперлативите за втория сезон, който тече в момента и се фокусира върху Пикасо (в ролята Антонио Бандерас), през 2019 г. поредицата ще продължи с невероятния живот на съпругата на Пърси Биш Шели.

Мери Шели (1797–1851) пише един от най-ярките романи в модерната епоха „Франкенщайн, или новият Прометей“ още в юношеските си години и създава жанра Научна фантастика/Ужаси. Тя е една от малкото писателки, които се издържат от творбите си в началото на 18 век.

Има и значителен принос за написването на първата в света енциклопедия. На 16 години среща любовта на своя живот – поетът романтик, любител учен и все още женен Пърси Биш Шели. След като той ѝ отнема девствеността на гроба на майка ѝ, двамата са изгонени от нейния баща.

Шели води много нещастен живот, в който губи три от четирите си деца, много нейни приятели и членове на семейството се самоубиват, а тя надживява съпруга си, който се удавя в морето.

Творческият директор, изпълнителен продуцент и сценарист на „Геният“ Кен Билър ще продължи да е начело на работата и по третия сезон. Очаква се снимките да започнат по-късно тази година.



автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Новият албум на Бионсе е тук

Албумът на Бионсе е тук. Нейният нов по-дългосвирещ...

Чарлз ще води семейството на...

Британският крал Чарлз III ще води членове на кралското...

Няма коментари към тази новина !