Бащата на Диляна Попова тръгва на бунт

04.04.2018 15:06 | Видян 2161 пъти

Бащата на Диляна Попова тръгва на бунт

„Кошмар! Нещо страшно е с пътищата в нашия регион. Не може да се кара нормално и колите се трошат”. Това заяви бащата на Диляна Попова - Красимир, който се готви за протест в родния й Гулянци.

Заради лошото състояние на второкласния път, местните жители готвят протест. Огромни кратери пречат на нормалното движение, а автобусите се отказали да пътуват по няколко населени места, а стотици хора останали без връзка с областния град.

„Преди няколко дни пътувах до Никопол, който е на около 25 км от Гулянци. Пътят е ужасен–дупка до дупка, а аз пътувах повече от час”, споделя Попов.

Близо две хиляди души се готвят за протест с искане пътят да се оправи. Иначе заплашват с гражданско неподчинение. Автобусните фирми, които работят в региона твърдо отказват да пътуват по тези маршрути, тъй като заради лошите пътища колите им се разбиват и вече нямат средства, за да ги поддържат.

Първия протест е планиран за следващата седмица. Местните вече не вярват на обещания, а искат властите да им ремонтират пътят, за да живеят нормално.
„Тук сме забравени от всички. Останаха само възрастни, а половината население са роми. И все по-страшно става. Слава Богу, не сме жертви на кражби.

Но колкото и да е трудно да живеем тук, оставам, не искам да ходя в град като София, защото ще се чувствам като затворник. В Гулянци съм свикнал и тук ще си остана.

Добре, че децата поне се махнаха от това забравено място и живеят по-добре”, добавя още бащата на Диляна Попова.   

Източник: hotArena

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Шеметните Милица Гладнишка и Нона...

Камен Алипиев - Кедъра „отвръща на артистичната...

Стоичков запя с Тони Димитрова и...

Христо Стоичков запя в зала 1 на НДК. На мястото, където...

Няма коментари към тази новина !