Исус Христос кацна у нас

03.04.2018 10:35 | Видян 1295 пъти

Исус Христос кацна у нас

Легендарният Тед Нийли, играл ролята на Исус Христос в продължение на повече от половин век, кацна в София заедно с дъщеря си Теса. „За първи път съм в България и съм много радостен, че идваме тук. В един идеален свят бих могъл да пребивавам тук като турист през деня, а през нощта да пея“, намигна Нийли на среща с медиите броени минути, след като кацна в столицата.

Заеднос екип от над 50 души и реквизит, побран в 6 тира, той пристигна у нас, за да представи мюзикъла, изстрелял го на върха - „Исус Христос суперзвезда“ на Андрю Лойд Уебър и Тим Райс. Спектакълът ще се играе в три поредни вечери в зала 1 на НДК – 5, 6 и 7 април. Така ще бъде даден и край на европейското турне на продукцията, с което се отбелязва 70-годишнината на Уебър.

„Целият ми живот премина паралелно с „Исус Христос суперзвезда“. Срещнах съпругата си докато работихме по едноименния филм в Израел. Както виждате, сега с мен е и дъщеря ми Теса, която вече е и мой шеф“, пошегува се още Нийли.

Той не крие, че се интересува от България и винаги е искал да посети страната ни. "Щеше ми се да останем по-дълго. Май просто ще трябва да се върнем отново, колкото се може по-бързо", добавя още певецът, кандидатствал първоначално за ролята на Юда в рокоперата.

„Знаете ли, за нас като актьори, преживяването на сцената всеки път е различно. Самата музика ни отвежда на едно пътешествие,

в което най-ценното е, че участват и самите зрители“, категоричен е Нийли. За себе си казва, че винаги се е чувствал като човек от публиката, който има честта да бъде на сцената и да е част от поредното представление. "В мига, в който започнат първите музикални акорди, олеквам и се въздигам в полета на тази брилянтна концепция", обяснява той.

В рамките на трите представления у нас честта да гледат оригинала на „Исус Христос суперзвезда“ ще имат и родните актьори, взели участие в мюзикъла. Това са Коцето Калки, Звезди от „Ахат“, Наско от Б.Т.Р., Деница Шопова и Владо Михайлов от “Нощни птици” по БНТ – звездите, които влязоха в ролите съответно на Спасителя, Пилат Понтийски, Мария Магдалена и Юда в българските представления.

Източник: Moniotor

Снимка: Александър Петров

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Ким Кардашиян разкри какво наистина я...

Ким Кардашиян разбива дългия списък с неща, които търси...

5-те най-успешни момчешки групи в света

1. Джонас Брадърс Jonas Brothers, момчешка група,...

Няма коментари към тази новина !