Бригада нов дом спасява многодетна вдовица от жилище „катакомба“

16.03.2018 14:35 | Видян 2334 пъти

Бригада нов дом спасява многодетна вдовица от жилище „катакомба“

Бригада нов дом промени съдбата и върна вярата в доброто на още едно многодетно семейство в третия епизод на предаването, което се излъчи в четвъртък по bTV.

Водещата Мария Силвестър разказа историята на самотна майка с три пораснали деца – Ерик (16 г.), Екатерина (13 г.) и Едуард (11 г.), които вече пета година се борят сами с непосилната задача да ремонтират полу-разрушения, стар и нефункционален общински апартамент, в който живеят.

Зоя остава вдовица преди почти десителетие и оттогава с много желание, смелост и сила се опитва да отгледа децата си в нормални условия и любов. След като сменя приютите с  различни квартири, семейството се нанася в панелното жилище.

Зоя спи върху матрак, подпрян върху две нощни шкафчета, кухнята е в окаяно състояние без маса и столове за хранене, трите деца, които са вече тинейджъри спят заедно, а мухълът и разрухата в банята я правят почти неизползваема. Майката се опитва да спечели битката с ремонтите в жилището си, но силите и средствата не ѝ достигат.

В тази битка се намесва екипът на Бригада Нов дом, чиято мисия е да подава ръка на семейства в нужда, които въпреки усилията и желанието си, не могат да се справят сами с ремонтите и не успяват да осигурят елементарни условия за живот на децата си.

Така бригадата на Караджов се заема с новата си задача – да преобрази нефункционалното и рушащо се жилище на Зоя в дом, в който може да се живее нормално.

Предизвикателството пред майсторите е голямо, но и този път те успяват само за 5 дни да сътворят чудеса. Крайно непрактичната спалня на Зоя е превърната в красива детска стая за двете пораснали момчета с всички удобства.

13-годишната Катя има собствено кътче с бюро за уроци и собствено легло, а майката ще замени мизерния матрак с удобно място за спане. Кухнята е изцяло препроектирана и оборудвана така, че цялото семейство да има възможност да се храни заедно и на столове.

Банята е не само ремонтирана и без мухъл, но и вече цветно и приятно място за използване. Мария, майсторката на декорацията, успява да внесе живот на новото жилище с детайли и цветове, които да направят Зоя и децата ѝ щастливи.

Бригада Нов дом успява още веднъж да превърне едно жилище, което обитателите му определят като „истински ад“ и „катакомба“, в „сбъдната мечта“.

Как живее Зоя с трите си деца и как се промени животът ѝ след благородната намеса на Бригада Нов дом, зрителите на bTV ще разберат в предаването Тази събота и неделя, събота, 17 март.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Настимир зад фикуса: Фото на деня

Настимир зад фикуса: Фото на деня

Райна съблазнява от Ямайка

Фолкпевицата Райна отново пътешества по света. Този път...

Няма коментари към тази новина !