Звездите на MasterChef и Топ готвачът Том Халпин приготвят първокласни вечери в София

06.03.2018 12:06 | Видян 1549 пъти

Звездите на MasterChef и Топ готвачът Том Халпин приготвят първокласни вечери в София

За първи път победители и участници от изминалите три сезона на MasterChef България ще готвят редом с професионалния топ Chef Том Халпин, работил четири години в ресторант № 1 в света – Noma в Копенхаген. Той е и победител в престижното състезание за професионални готвачи Iron Chef, Тайланд. Том Халпин пристига в България по покана на Божана Кацарова, шампион на MasterChef България 2017 г.
На 30 и 31 март, родните гурмани ще могат да се потопят за първи път в кулинарно приключение поднесено лично от Chef Том Халпин и победителите на MasterChef България за 2017 г. и 2016 г. Божана Кацарова и Севда Димитрова. В приготвянето на вечерите ще участват и други популярни участници от ТВ формата като Росица Иванова, Евгени Йорданов и др.

Ексклузивните вечери ще се състоят на 30 и 31 март, в ресторанта на Севда Димитрова „ahora”.

Освен с подготовката на авторско меню за двете специални вечери в София, Том, Божана, Севда и другите участници в кулинарното шоу MasterChef България, Chef готвачите ще се заемат лично и с поднасянето и сервирането на ястията, ще разказват на гостите подробности около продуктите, рецептите и техниките на приготвяне на всяко блюдо.

Това ще бъдат две неповторими вечери, на 30 и 31 март, за по 60 души всяка с начален час 20:00 часа, като входът ще бъде само с предварително закупени куверти. Цената на един куверт е 100 лв. и включва шест-степенно меню и внимателно подбрани класни напитки, които да допълнят цялостното гурме изживяване. Информация за закупуването на кувертите може да получите на тел: 0898 4522 35.

Chef Том Халпин и Божана Кацарова са подготвили специален двудневен кулинарен курс, който ще се проведе в Метро академия на 28 и 29 март. Повече информация за курса и начин за записване, може да намерите на сайта на Метро академия https://www.metro.bg/metro-akademia или на телефон 02 9762490.
За Том Халпин:

Австралийският Chef-готвач Том Халпин започва работа в един от най-добрите австралийски ресторанти Becasse, където изучава тънкостите на френската кухня. През 2010 г. започва работа в ресторант №1 в света – прочутият Noma в Копенхаген, където работи четири години за Рене Реджепи. След това заминава за Банкок, където печели тайландската версия на телевизионното предаване Iron Chef. След това се завръща в Австралия, където заедно с колегата си от Noma Сам Милър отварят ресторанта Silvereye в Сидни. През 2015 г. Том отново напуска Сидни и обикаля над 16 различни държави, изучавайки различни кулинарни техники. Във всяка страна, която посещава, създава уникално меню, фокусирано върху типичните регионални продукти. В началото на 2018 г. Том се е установява в Москва и планира откриването на първия си ресторант Foreigners през май 2018 г.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !