Гилермо дел Торо оглавява журито на кинофеста във Венеция

13.02.2018 12:05 | Видян 1209 пъти

Гилермо дел Торо оглавява журито на кинофеста във Венеция

Основният претендент за „Оскар“ сред режисьорите Гилермо дел Торо ще застане начело на тазгодишния кинофестивал във Венеция, който ще се проведе от 29 август до 8 септември. "Това е огромна чест и отговорност за мен, която приемам с уважение и благодарност", заяви пред медии авторът на „Формата на водата“.

Именно с последния си филм Дел Торо триумфира за голямата награда „Златен лъв“ на форума миналата година. "Той ще бъде един гениален, проницателен и въодушевен председател на журито", каза по адрес на режисьора директорът на фестивала Алберто Барбера. Той изтъкна въображението, необикновената чувствителност и вярата в силата на образите, характерни за Дел Торо.

Действието във „Формата на водата“ се развива около няма жена, работеща в отдалечена американска лаборатория, която се влюбва в чудовищно същество, скрито там. Филмът вече грабна две отличия „Златен глобус“, като е и заглавието с най-много номинации за „Оскар“ тази година. Лентата ще се бори в общо 13 категории за заветната награда на Американската филмова академия.

Източник: Monitor

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Жената на Домусчиев с Хилари, обръща...

Жената на Домусчиев с Хилари, обръща се "на ти" към нея:...

Българският филм Петя на моята Петя с...

Един от най-популярните български игрални филми за...

Няма коментари към тази новина !