БНР благодари за помощта за успешната операция на Станислава Пирчева

06.02.2018 16:25 | Видян 1416 пъти

БНР благодари за помощта за успешната операция на Станислава Пирчева

Екипът на д-р Венелин Герганов спаси зрението на известната водеща на Хоризонт, предстои завръщането ѝ в България до седмица 

Преди дни успешно бе осъществена операцията по отстраняването на мозъчния тумор на журналистката Станислава Пирчева. Любимата водеща на Нощния блок на програма Хоризонт предизвика вълна от съпричастност.

Сумата бе събрана за изключително кратко време и дори надхвърли необходимите за операцията финанси, което ще позволи останалите средства да поставят началото на фонд за подпомагане на журналисти от БНР при възникване на тежки здравословни проблеми.

В кампанията се включиха много медии, музиканти, артисти, слушатели – със свои инициативи и лични дарения. Светият синод на Българската православна църква също организира концерт в помощ на Станислава.

„Всички ние, нейните колегите, горещо благодарим за подкрепата. В такава ситуации парите безспорно са важни, но духовната подкрепа е неоценима“, подчертаха от Хоризонт.

Изключителна заслуга за щастливата развръзка има доц. Венелин Герганов, който е водещ хирург и заместник директор на Международния невронаучен институт в Хановер, Германия. „Това е една сложна операция, защото туморът беше обхванал различни структури включително костта и периорбитата, и беше близо до зрителните нерви и сънната артерия. Не мога да кажа, че е с изключителна сложност, но ако не се направи както трябва може да има доста драматични последици“, каза за БНР д-р Герганов.

„Като всяка операция, която е минала както трябва, човек е горд и доволен след това. А операцията мина точно така както планирахме. От една страна се махна туморът, от друга страна се коригира деформитета, който съществуваше и в следствие на който имаше изпъкване на окото, а от трета страна, се предотврати до максимална степен рискът от някакъв рецидив в бъдеще. Да се надяваме да не се повтори“, обясни известният неврохируг.

Клиниката е специализиран институт по клинични невронауки и център, който привлича болни от цял свят. Има пациенти от над 100 страни с най-сложните възможни заболявания на нервната система, най-вече хирургични. Клиниката покрива целия спектър на неврохирургията. Тя е създадена по концепция на проф. Маджид Самии и се ръководи от него. По мнение на специалистите той е всепризнатият номер едно в неврохирургията през последните две десетилетия. Проф. Самии лично е участвал в операцията на Станислава.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Няма коментари към тази новина !