Готини гаджета за София Бобчева в Скъпи наследници

04.02.2018 09:10 | Видян 3009 пъти

Готини гаджета за София Бобчева в Скъпи наследници

Актрисата от Народния се влюби в Тулуза след турнето с Галин Стоев
Старият град на Тулуза е нещо като Стария Пловдив, само че по-хубав, казва пленителната София Бобчева, която преди броени дни си пристигна оттам буквално влюбена в местните прелести. Младата актриса е една от петте избранички на режисьора Галин Стоев за проекта му „Танцът Делхи“, ознаменувал не само неговото завръщане на първата ни сцена, но и встъпването му в длъжност като върховен шеф на Националния театър в почти половинмилионния южен френски град. Преди да се захласне по мостовете на река Гарона, средновековните улички и музея на художника Тулуз-Лотрек, русата красавица обаче се влюбва...в героинята, която ще изиграе в пиесата на Вирипаев. „Когато Галин ни повика на кастинг в Народния, тъй като не познаваше новите попълнения в трупата, четохме всички роли и той ги „менкаше“. Още тогава си харесах медицинската сестра и се надявах да ми даде нея – за мен тя е най-интересният образ, защото е показан в развитие. След няколко дни ми се обади и се оказа, че точно така е решил. Бях на седмото небе“, доверява актрисата.

В началото София се притеснява да замине на толкова дълго турне в чужбина, но не по-малко угрижен е и режисьорът, за когото „Танцът Делхи“ е визитна картичка пред новата му публика. Три дни българите работят почти денонощно, докато навържат френските субтитри. На генералната репетиция в залата пускат зрители и то ученици, с каквито на родна почва невинаги всичко минава гладко. Там обаче е различно. „Направи ми впечатление, че те внимават и много държат на текста – изчитат прилежно програмите и няма отегчени физиономии, каквито понякога съм виждала тук. Усещаха хумора на автора – докато у нас се смеят повече на актьорските изпълнения, в Тулуза оценяваха смисъла на репликите“, обяснява г-ца Бобчева. На организираните срещи след представленията те дори я изненадват с някои свои прозрения. „Питаха ме:

„Нали вие сте образът на Смъртта?“

Може и да са прави, защото моята героиня влиза в най-неподходящи и неочаквани моменти, прекъсва сцените, тревожи или омиротворява...“, казва слънчевата млада звезда. В града на Гарона тя намира доста фенове, които я разпознават даже в полумрака на дискотеките и се редят на опашка да се снимат с нея. При Галин Стоев пък идва директор на друг театър, който го поздравява: „Ето това е източноевропейската актьорска школа! Вашите артисти не са като нашите!“. „Питах се какво има предвид и впоследствие разбрах, че те възприемат нашата школа така, както ние възприемаме британската – Top of the Tops”, намига чаровницата.

София Бобчева има в CV-то си два сезона в Ловешкия театър и един в Пазарджишкия, когато на някакъв летен плаж я връхлита поканата от Народния. „По телефона ми казаха, че на кастинга там ще бъдат Сашо Морфов, Явор Гърдев – изредиха всички мастити имена и аз реших, че е шега“, признава тя. Но не е: актрисата Марта Кондова току-що е заминала за Англия и режисьорът на хитовия спектакъл „Аз плащам“ Владлен Александров е предложил София да я замести. Талантливата чипоноска се справя блестящо и много скоро е назначена. Следващите ангажименти не закъсняват: в „Пет жени с еднакви рокли“, „Веселите уиндзорки“, „Очите на другите“, „Злият принц“, „Лунатици“, „Синята птица“... Една от първите й роли с колегите от академичната трупа – в компанията на шаферките с еднаквите рокли, я среща с незабравимия Чочо Попйорданов, чието превъплъщение там по зло стечение на обстоятелствата остава за него последно. „На първа репетиция

Чочо дойде с бонбони и шампанско

да почерпи „дамите“. Беше актьор с невероятна енергия и страхотен кавалер, винаги в центъра на купона“, никога няма да го забрави Софи. Понеже се вълнувала и все смучела валидол, шегаджията Чочо й викал: „Ей, валидолче!“. В този спектакъл начинаещата актриса работи под палката на бъдещия министър на културата Боил Банов, когото е запомнила като либерален и широко скроен режисьор. Той обаче не е единственият министър – бъдещ или бивш, който я е шлифовал. Малко по-рано учителят й в НАТФИЗ проф. Стефан Данаилов също е начело на културното ведомство. „Предишната година не ме бяха приели и после толкова се радвах, че са ме скъсали, защото попаднах при него!“, благодарна е сега актрисата. Мастъра харесал лудичкото русо момиче с ластик с цвете на крака и на всеки кръг от кандидат-студентските изпити го карал да повтаря „баснята за свинята“ - естествено, поставяйки различни задачи. И така – докато Бобчева се види в списъка на издържалите.

Тя се запалва за актьорството към 8-9-и клас. Преминава през вокална група „Врабчета“, чийто ръководител е родната й майка, през детските театрални студии на Бончо Урумов и Венци Кисьов. „Когато играехме представления, усетих, че хората ми се радват. Аз по принцип съм много притеснителна, а там сърцето не ми беше свито и реших, че това за мене ще е начинът да се почувствам добре и да се изявя“, откровена е лолитката, която към днешна дата се бои да не я напъхат в клишето на сладката наивница и мечтае след някоя и друга година да се съизмери с Бланш Дюбоа от „Трамвай Желание“ на Тенеси Уилямс. Симпатичното дружелюбно излъчване нерядко „посребрява златото“, което не се нрави на добронамерения Близнак София. „Дразня се, че всички подценяват хората, които се държат възпитано. Струва ми се, че особено в нашите среди тези, които имат претенции и правят скандали, са по-важни за околните. Това ме изнервя, но животът показва, че с добро всичко се постига макар и малко по-трудно“, убедена е актрисата.

София Бобчева е забелязала, че и при мейкинга на сериалите сякаш се обръща повече внимание на колегите, които биха могли да се скарат, да вдигнат скандал, а тя е участвала в няколко - „Забранена любов“, „Стъклен дом“ и най-вече в актуалния „Скъпи наследници“, където лека-полека нейната Диана ще пробие в кръга на главните герои. Около клюкарката на селото, която се пада дъщеря на персонажа на Вальо Танев, ще се завъртят и флиртове. „Моите партньори във флиртовете са най-готините в сериала, но по сценарий се явяват по-нататък. Мога да кажа само, че са известни и много добри актьори“, изостря любопитството ни София, която извън телевизионния сюжет си има сериозен приятел. Той не е актьор, но е добра публика, иначе работи в сферата на авиацията.

За година и половина на снимачната площадка на „Скъпи наследници“ са се случвали какви ли не невероятни неща. „Един път отиваме и виждаме паркирани огромни каравани, вихри се кетъринг и навсякъде индийци, ама много индийци! Обясняват ни: „Те също ще снимат днес тука, ще ползват локацията и ще се редуваме – като кажат „Начало!“ и ударят клапата, ние ще мълчим, а те ще играят индийския си филм, а като са в почивка, ние ще играем... Три дена така снимахме едновременно и може някой индиец да е попаднал в кадър и при нас“, смее се блондинката.

В късометражната лента „Шшшт... Попей ми!“ тя е в амплоато на фолк дива – роля, която й отваря доста врати: освен към дискотеките, където хостесите я настаняват на хубави места, но и към още престижни филмови ангажименти – в „Летовници“, в „Посоки“. „Хората може би си мислят, че слушам чалга, но аз слушам хип-хоп. А покрай филмите и представленията, в които съм участвала, вече имам и три авторски, написани специално за мен песни“, доволна е София. Скоро ще я гледаме в главна роля и в Сатирата: в края на март е премиерата на „Отвъд терапията“ - комедия от носителя на награда „Тони“ Кристофър Дюранг, в която гостенката от Народния ще е редом с Явор Борисов, Калин Сърменов, Алекс Сърчаджиева, Боян Арсов... Казва, че май ще е най-нормалната в цялата лудница...

Източник и снимки: Monitor

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !