bTV оглавява зрителската класация за януари 2018

02.02.2018 12:00 | Видян 1440 пъти

bTV оглавява зрителската класация за януари 2018

През януари 2018 bTV продължи тенденцията, очертана в годишната класация на зрителския интерес за 2017 и затвърди позицията си на най-предпочитания ТВ канал в България.

Повече от 35% от всички зрители избраха bTV в първия месец на годината, двойно повече спрямо втората по гледаемост телевизия. Това сочат данните на единствената пийпълметрична система в страната, преминала независим одит - GARB.

Новото попълнение в челото на класацията е иновативната продукция на bTV в областта на телевизионното кино  - всекидневният български сериал Скъпи наследници, който се превърна в абсолютен хит и логично попадна в топ 5 с близо 1 милион зрители средно.

Повече от 41% от всички пред ТВ екрана в делничните дни избраха Скъпи наследници от 18 часа. Сериалът е привлякъл също 38,4% от младите зрители на възраст 18-34, и близо 38% от феновете на възраст 18-49. Повече от 300 000 уникални посетители на видео платформата btvplus.bg гледаха интригуващата семейна история в Бели Вит онлайн.

Фаворитът на зрителите, който отново оглави класацията, е сериалът Сега и завинаги. Повече зрители спрямо декември 2017 - 1,230 милиона средно, проследиха драматичните развръзки в историята през януари.

Информационният лидер и източник на новини с най-високо доверие - bTV Новините в 19 ч.–добави нови зрители през изминалия месец – средно 1,193 милиона, като достигна до близо 46% от всички пред ТВ екрана.

Сред възрастовите групи 18-49 и 18-34 bTV Новините в 19 часа стабилно заемат първото място в класациите.  В топ 5 са също bTV Репортерите и публицистичното предаване Лице в лице с Цветанка Ризова.

Неделното актуално предаване 120 минути със Светослав Иванов е сред десетте най-гледани програми за януари.

Тази сутрин с Антон Хекимян е единственият делничен сутрешен блок, който попада в топ 50, като привлича 46,6% от всички ТВ зрители по това време. За сравнение Здравей, България по Нова събира 18,9% от всички зрители, а Денят започва по БНТ - 11,4%.

Сред най-гледаните български продукции през януари са още предаванията на bTV Шоуто на Слави, Карбовски: Втори план, Папараци, Мармалад, Непознатите, CoolT, Търси се, Преди обед и Тази събота.

Селекцията на bTV от сериали и игрални филми е предпочетена от най-много зрители през януари. Сред най-гледаните заглавия от чуждестранните сериали са Мата Хари, Екатерина Велика и Сърцето на града, а сред игралните филми – Сблъсъкът на титаните, Боговете на Египет, Гневът на титаните и други.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !