Забраниха новата песен на Ивана, след като се превърна в хит

25.01.2018 15:59 | Видян 2809 пъти

Забраниха новата песен на Ивана, след като се превърна в хит

Грандиозен скандал съпътства появата на новата песен на Ивана – „Твое копие”, която излезе в първите часове на новата 2018-а година.

Две седмици по-късно, точно когато парчето се превърна в един от най-големите хитове, клипът бе изненадващо спрян от „YouTube”, писа „Уикенд“.

Едва преди дни стана ясно каква е причината. Разяснението се появи в официалната фейсбук страница на певицата на народа: „Извиняваме се за причиненото неудобство на всички абонати в „YouTube”, които към момента не могат да гледат клипа на новата ми песен „Твое копие“. Видеоклипът временно е блокиран заради неоснователно и неправомерно заявени претенции от страна на текстописката на сръбската версия на песента – Йелена Трифунович“.

Оказа се, че поетесата е наклепала българския екип, че е откраднал труда й. Истината обаче е коренно различна. Песента „Твое копие“ е кавър на „Poludela” на Сека Алексич и авторските права са коректно изчистени още преди половин година. Българският текст е дело на Мариета Ангелова и няма нищо общо със сръбския. Текстописката обаче също настоява за авторски отчисления, въпреки че няма основания. Докато спора се изясни, „YouTube” е премахнал клипа от платформата.

„Изумена съм от този абсурд. Вероятно ще заведа дело за набеждаване в престъпление, в момента се консултирам с адвокати. Лошото е, че песента тъкмо взе да става огромен хит и в един момент изчезна от най-големия сайт”, бясна е Ивана.

Източник: HotArena

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Няма коментари към тази новина !