Забраниха новата песен на Ивана, след като се превърна в хит

25.01.2018 15:59 | Видян 1335 пъти

Забраниха новата песен на Ивана, след като се превърна в хит

Грандиозен скандал съпътства появата на новата песен на Ивана – „Твое копие”, която излезе в първите часове на новата 2018-а година.

Две седмици по-късно, точно когато парчето се превърна в един от най-големите хитове, клипът бе изненадващо спрян от „YouTube”, писа „Уикенд“.

Едва преди дни стана ясно каква е причината. Разяснението се появи в официалната фейсбук страница на певицата на народа: „Извиняваме се за причиненото неудобство на всички абонати в „YouTube”, които към момента не могат да гледат клипа на новата ми песен „Твое копие“. Видеоклипът временно е блокиран заради неоснователно и неправомерно заявени претенции от страна на текстописката на сръбската версия на песента – Йелена Трифунович“.

Оказа се, че поетесата е наклепала българския екип, че е откраднал труда й. Истината обаче е коренно различна. Песента „Твое копие“ е кавър на „Poludela” на Сека Алексич и авторските права са коректно изчистени още преди половин година. Българският текст е дело на Мариета Ангелова и няма нищо общо със сръбския. Текстописката обаче също настоява за авторски отчисления, въпреки че няма основания. Докато спора се изясни, „YouTube” е премахнал клипа от платформата.

„Изумена съм от този абсурд. Вероятно ще заведа дело за набеждаване в престъпление, в момента се консултирам с адвокати. Лошото е, че песента тъкмо взе да става огромен хит и в един момент изчезна от най-големия сайт”, бясна е Ивана.

Източник: HotArena

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Жена осъди агенция за запознаства, че...

Жена осъди британска агенция за запознаства, тъй като не...

Наум Шопов учи сценарии на плажа

Сексапилният доктор Борис Тасев от сериала...

Няма коментари към тази новина !