Елън Помпео гушва $20 млн на сезон от Анатомията на Грей

20.01.2018 09:10 | Видян 1957 пъти

Елън Помпео гушва $20 млн на сезон от Анатомията на Грей

Елън Помпео, влязла в сърцата на българските домакини в ролята на д-р Мередит Грей от „Анатомията на Грей“, се споразумя за следващите два сезона на продукцията. Според договора актрисата ще прибира по 575 хиляди долара на епизод в предстоящите серии. Това се равнява на 20 милиона на сезон, което по думите й е голяма крачка напред в мисията за еднакво заплащане на двата пола в индустрията. Така актрисата ще се възкачи на върха на класацията за най-високоплатени жени, работещи в драми на малкия екран.

Макар „Анатомията на Грей“ да радва зрителите вече в продължение на 14 години, Помпео разкрива, че не е искала дори да се яви на кастинг за продукцията. „Не си представях, че ще бъда закопчана за пет години в някаква медицинска драма. Исках кариера в киното“, отбелязва звездата. В крайна сметка, агентът й я убеждава с идеята, че сериалът вероятно няма да получи зелена светлина, а хонорарът би платил поне наема на жилището й.

„В края на третия сезон имах шанса да напусна сериала. Но бях на 36 и съвсем наясно, че няма да получа по-добра оферта. Като жена в кино индустрията, нямаше да получавам, колкото мъжете“, категорична е звездата като допълни, че ключов момент в „справедливото“ й финансово възнаграждение било оттеглянето на екранния й партньор Патрик Демпси (д-р Дерек Шепърд) от сериала през 2015 г.

Източник: Monitor

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Имам много пари, защото плащам добри...

Аз не плащам добри заплати, защото имам много пари. Аз...

Ивет Лалова роди първото си дете

Лекоатлетката Ивет Лалова-Колио стана майка за първи...

Няма коментари към тази новина !