Продават компанията на Уайнстийн за под $500 млн

08.01.2018 10:03 | Видян 1235 пъти

Продават компанията на Уайнстийн за под $500 млн

Продуцентската компания на злополучния киномагнат Харви Уайнстийн ще бъде продадена за по-малко то 500 милиона долара. Това стана ясно, след като ръководството на фирмата обяви кои 6 от общо 20 оферти от евентуални купувачи ще разгледа. Сред компаниите, протегнали ръка към Weinstein Co., са Killer Content, Lions Gate Entertainment Corp, както и група, водена от бившата служителка на Барак Обама - Мария Контрерас-Суийт.

Жената, която бе начело на администрацията за малкия бизнес в кабинета на 44-ия президент на САЩ, е предложила 275 милиона долара в замяна на оборотната фирма в киноиндустрията. Сред промените, които Контрерас-Суийт предвижда, ако стане собственик на Weinstein Co., е да смени борда на директорите, който в момента е съставен единствено от мъже. Вместо тях бизнес дамата ще заложи на представителки на нежния пол. Офертата й, по данни на The Hollywood Reporter, е подкрепена от няколко анонимни спонсора, повечето от които са отново жени.

Най-високата оферта за закупуването на компанията, реализирала филми от ранга на „Влюбеният Шекспир“ и „Джанго без окови“, се приблизително 500 милиона долара. Половината от тази сума обаче ще е необходима за връщането на финансовите задължения на ръководеното доскоро от Уайнстийн студио. За хората, заемащи ръководни позиции в момента, се предполага, че няма да остане и цент.

Потъването на Weinstein Co. стартира с първите сигнали за сексуално насилие, подадени срещу Харви. Въпреки че бе уволнен от собствената си компания, това не успя да я спаси от фалита, а към днешна дата продуцентът е обвиняем по няколко дела за изнасилване.

Половата дискриминация и защитата от сексуален тормоз ще бъдат акценти и по време на „Златните глобуси“ тази вечер. Редица актриси от движението Time's Up ще се появят, облечени в черно, като звездата от „Отчаяни съпруги“ Ева Лонгория призова феновете си да изгледат церемонията пред телевизорите, носещи дрехи в същия цвят. В деня на наградите пък организацията пусна в продажба онлайн кексчета, изрисувани с логото й, а 100% от събраните средства ще бъдат използвани в помощ на жени от работническата класа, които са станали жертви на сексуален тормоз, но нямат финансовата възможност да заведат дело.

Източник: Monitor.bg

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Няма коментари към тази новина !