Моден експерт с актуален коментар за тоалетите на Деси Радева

04.01.2018 10:35 | Видян 911 пъти

Моден експерт с актуален коментар за тоалетите на Деси Радева

Модният експерт проф. Любомир Стойков коментира тоалетът на първата ни дама Десилсава Радева, с който тя бе на официалната визита на президента румен Радев във Виена. Интервюто си пред списание Esquire (България) той сподели в личната си страница във Фейсбук.

- Трябва ли да има хора, които да се грижат за визията на президента и неговата дама? И има ли такива в България?
- Дойдохме си на думата. Задължително е държавният глава и неговата съпруга да бъдат консултирани по въпроси, свързани със стила и публичното поведение, в това число за облеклото, и въобще за външността им. Дрехите и допълненията играят много важна функция в изграждането на публичния имидж, в осъществяването на ефективна комуникация с хората, с обществото като цяло – и това не бива да бъде пренебрегвано и подценявано. Знаеш ли каква е световната практика в това отношение?

- Ако трябва да бъда честна, не съм се гмуркала в тези дълбоки води.
- (Смее се.) Все повече се обръща внимание не само на тоалетите, с които се облича първата дама, но и въобще на нейния стайлинг. Например, Мишел Обама разполагаше не само с фризьор, но и с гримьор, който 24 часа на ден бе на нейно разположение – зачислен на заплата в антуража й, придружаващ я непрекъснато. Но понякога обществото тълкува това като ненужно разхищение на държавния бюджет. Да си спомним, че наскоро се вдигна голям вой за високата заплата на личния фризьор на френския президент Франсоа Оланд в Елисейския дворец…

- Отново те връщам на наш терен – какво мислиш за имиджа на петте първи дами?
- За Десислава Радева все още е рано да се правят генерални обобщения. Юлиана Плевнелиева така и не се появи в публичното пространство и не влезе в ролята на първа дама. Стилът на Мария Желева беше общо взето като този на президента Желев – твърде семпъл. Бих откроил Антонина Стоянова и Зорка Първанова. И двете имаха стил, подходящ за техните позиция и статут. Похвално е, че те се доверяваха на български модни къщи и дизайнери – Антонина Стоянова на „Рила стил“, а Зорка Първанова на Фани Пападопулу. Г-жа Стоянова наблягаше и на модата да се носят шапки – и го правеше успешно, като ползваше услугите на известната българска шапкарка Ирина Сардарева.

- Ти какъв съвет би дал на първата ни дама?
- Първо, по отношение на имиджа – да намери своя собствен стил съобразно новата й функция и да се довери на български дизайнери и стилисти. Иначе най-лесно ми е да кажа: „Да скъсява косата и да удължава полата!“, но не е толкова елементарно. Би следвало по-активно да търси съветите на имиджмейкъри, консултанти по публично поведение и експерти по етикет и протокол, но и да се вслушва във вътрешния си глас. Второ, да използва максимално ресурса на първа дама в името на стойностни социални каузи и хуманни инициативи. Да не забравя, че има и важната задача да бъде образец за висока визуална култура, да бъде пример за подражание и възпитание в духа на непреходните човешки ценности и национални добродетели!

Източник: БЛИЦ

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Жена осъди агенция за запознаства, че...

Жена осъди британска агенция за запознаства, тъй като не...

Наум Шопов учи сценарии на плажа

Сексапилният доктор Борис Тасев от сериала...

Няма коментари към тази новина !