Евровизията пред провал?

03.01.2018 10:54 | Видян 1628 пъти

Евровизията пред провал?

Българската мечта за Евровизия е на път да рухне на безславно. Година след като страната ни за една бройка се размина с първото място в световния музикален конкурс, се оказва, че няма кой да финансира следващото ни участие.

Докато в интернет с пълна сила тече допитване кой е най-достоен да представи родината на Евровизия 2018, БНТ се чуди откъде да намери пари за него. Държавната телевизия обяви конкурс за партньор-продуцент, който да предложи песен, изпълнител и цялостен проект с бюджет за участието ни. Това стана в средата на ноември и крайният срок за подаването на документите беше 20 декември. На 21-и обаче БНТ обяви, че удължава срока до последния работен ден на годината – 29-и. Обяснения за причината за това удължаване не бяха дадени, но и няма нужна. Тя е ясна – не е предложен достатъчно добър проект за достойно представяне в Лисабон, където тази година е конкурсът. Дали обаче удължаването на срока е достатъчно условие, за да се появи подходяща концепция? Вероятно ще разберем чак когато станат ясни резултатите от Лисабон, ако въобще някой българин замине за португалската столица.

„Явно продуцентите нямат интерес да пращат изпълнителите си на Евровизия. По-лесно им е да ги разкатават по заведенията в страната и да прибират хонорарите”, коментират в музикалните среди. Миналата година Кристиян Костов класира България на второ място в конкурса и направи истински фурор не само в България и в родната си Русия, но и в цяла Европа. Какво обаче спечели от това продуцентката му Саня Армутлиева при положение, че момчето почти през цялото време си беше в Москва и вместо да поема безбройните ангажименти за участия, които тя щеше да му натресе, ако й беше под ръка, се съсредоточи върху подготовката си за университета в САЩ, където ще учи от септември. Въпрос на време е да разберем дали съдийката от „Х Фактор” отново ще се нагърби с подобна финансова авантюра с неясни резултати.

Нейните изпълнители са най-често спряганите за участие на Евровизия 2018. Това са Дара и Михаела Маринова. В същото време обаче сериозни предпочитания феновете на конкурса имат и към хората на Графа – Михаела Филева и Виктория Георгиева. Нахаканата варненка Гери-Никол избягва да коментира темата, но е публична тайна, че идеята за конкурса не й е безразлична. Миналата година тя се пробва в него и, макар да не успя, едва ли се е отказала от следващи опити.

До 20 декември в БНТ са постъпили 11 проекта, предложени от 8 продуцента. Сред екипите и изпълнителите има не само българи, но и чужденци. Филип Киркоров наскоро сподели, че ще участва в конкурса за Евровизия в „приятелска страна”. Все още не може да се каже със сигурност дали е имал предвид България.

Източник: HotArena

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Настимир зад фикуса: Фото на деня

Настимир зад фикуса: Фото на деня

Райна съблазнява от Ямайка

Фолкпевицата Райна отново пътешества по света. Този път...

Няма коментари към тази новина !