Мерил Стрийп събира $15 милиона в борба срещу секс тормоза

03.01.2018 10:22 | Видян 1787 пъти

Мерил Стрийп събира $15 милиона в борба срещу секс тормоза

Над 300 жени от Холивуд даряват парите за жертвите на насилие сред работническата класа

Носителката на „Златен глобус“ Мерил Стрийп застана начело на движението Time's Up, с което над 300 жени, работещи в Холивуд ще се борят против сексуалния тормоз и дискриминацията. Сред целите на актриси, режисьорки, агенти и т.н., включили се в организацията, е въвеждането на по-строги закони, касаещи подобен вид насилие. Кинаджийките ще окажат юридическа подкрепа и на жертвите на сексуално посегателство сред работническата класа. Те набират средства чрез краудфъндинг платформата GoFundMe, като целта, обозначена на сайта е 15 милиона долара. Само

за 12 дни събраната сума е в размер на 13 720 000 долара.

Мерил Стрийп е и звездата, отделила най-много от личния си бюджет за каузата – 500 хиляди долара. Сред останалите знаменитости, които се застъпиха за пострадалите от секс тормоз, са Рийз Уидърспуун, Натали Портман, Ема Стоун, Ева Лонгория, продуцентката Шонда Раймс, Опра Уинфри, певецът Джъстин Тимбърлейк и съпругата му Джесика Бийл и много други.

Макар да бе официално обявена преди дни, срещите около Time's Up стартирали още през октомври в Ел Ей, а към днешна дата членовете на организацията се събират още в Ню Йорк и Лондон. Желанието им да подадат ръка на жените в работническата класа пък датира от ноември, когато

над 700 хиляди фермерки също проплакаха от сексуален тормоз

в отворено писмо, публикувано в Time. “Ако ние не можем да се борим за един по-добър модел за подражание за останалите жени, които нямат същите привилегии и сила, тогава кой може да го направи“, обяснява Раймс, която стои зад сериали като „Анатомията на Грей“ и „Как да ти се размине убийство“.

За момента Time's Up ще функционира децентрализирано, обясняват още членовете й, които ще се борят за каузите си, разделени на групи. Всички те обаче ще се появят, облечени в черно, на церемонията по връчването на наградите „Златен глобус“ тази неделя. „Тук става въпрос за солидарност, не мода. В продължение на години ние продавахме подобни събития с роклите, красивите си лица и блясъка си“, категорична е и Ева Лонгория.

Първата вълна на скандалните разкрития, свързани с посегателство в Холивуд, се разрази през октомври. Тогава под светлините на прожекторите попадна продуцентът Харви Уайнстийн. Обвинения срещу него отправиха десетки жени, сред които Анджелина Джоли, Гуинет Полтроу и Кара Делевин. Сред останалите мъже, попаднали под обстрела от разкрития, бяха Ед Уестуик, Силвестър Сталоун, Дъстин Хофман, Кевин Спейси, който впоследствие загуби работата си в оборотния сериал на Netflix “Къща от карти“, и др.

Източниик: Monitor

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Посланикът на Израел говори за...

Горещ коментар за ескалацията на напрежението между Иран...

Няма коментари към тази новина !