Григор Димитров стана Спортист на Балканите за 2017 година

19.12.2017 11:52 | Видян 1978 пъти

Григор Димитров стана Спортист на Балканите за 2017 година

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров беше определен за Спортист на Балканите за 2017 година в 45-то издание на анкетата на Българската Телеграфна Агенция. Призовата тройка допълниха Симона Халеп (Румъния) и Рамил Гулиев (Турция).

В традиционното допитване участваха националните агенции на страните от региона - БТА (България), АНА-МПА (Гърция), АДЖЕРПРЕС (Румъния), Анадолска Агенция (Турция), ТАНЮГ (Сърбия), МИНА (Черна гора), МИА (Македония), ХИНА (Хърватия), ФЕНА (Босна и Херцеговина) и АТА (Албания).

Димитров получи 62 точки, след като попадна в анкетните карти на всички гласували агенции. Той направи най-силния сезон в кариерата си и завърши на трето място в световната ранглиста, след като спечели финалния турнир на АТП на осемте най-добри през годината в Лондон.

26-годишният хасковлия взе още три титли в Бризбейн, в София и на турнира "Мастърс" в Синсинати. Той също така игра полуфинал на Откритото първенство на Австралия, където отпадна драматично в пет сета от Рафаел Надал (Испания).

"Щастлив съм да разбера, че съм избран за спортист на Балканите за 2017 година! Добрата работа дава добри резултати. Постоянството, вярата в себе си и пълната отдаденост се отплащат. Годината е силна и специална за мен и моя екип. Благодаря на семейството и екипа ми, на всички, които вярват в мен и ме подкрепят в трудните моменти и в успехите. За мен е чест да представям България! Весели празници и успешна 2018 година, България", коментира за БТА Григор Димитров, цитиран от Blife.

Димитров е първият българин, който печели приза Спортист на Балканите, след Станка Златева през 2010 година. На второ място с 60 точки се класира водачката в световната ранглиста по тенис при жените Симона Халеп, която достигна до финала на Ролан Гарос. Тя стана първата румънка в историята, която оглави класацията на Женската тенис асоциация. Трети с 49 точки е световният шампион в спринта на 200 метра Рамил Гулиев.

Четвърта с 48 точки се нареди световната шампионка и европейска златна медалистка в зала на овчарски скок Катерина Стефаниди (Гърция), а пета с 46 точки е световната шампионка на диск и миналогодишна победителка в анкетата Сандра Перкович (Хърватия).

Хърватският футболист Лука Модрич, който спечели пет трофея с Реал Мадрид през годината, в това число Шампионската лига, титлата на Испания, световното клубно първенство, Суперкупата на Испания и на Европа, е шести с 31 точки.

Световният и европейски шампион по спортна гимнастика на халки Елефтериос Петруниас (Гърция) е седми с 21 точки. Осми с 19 точки е баскетболистът Богдан Богданович, който спечели Евролигата с Фенербахче, а с националния отбор на Сърбия стигна до сребърните медали на Европейския шампионат.

Девета със 17 точки е волейболистката Тияна Бошкович, която беше определена за най-полезен играч при триумфа на Сърбия на Европейското първенство. Десети е македонският хандбалист Стоянче Стоилов, капитан на победителя в Шампионската лига Вардар (Скопие).

На 23-о място с 5 точки беше класиран носителят на малката Световна купа по сноуборд в паралелния гигантски слалом Радослав Янков. Общо 30 състезатели получиха точки в анкетата.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !