Jeremy? впечатлиха мениджър на Depeche Mode

13.12.2017 14:41 | Видян 1181 пъти

Jeremy? впечатлиха мениджър на Depeche Mode

Получиха благословията на Джон Фарнъм за кавър на You’re the Voice, премиерата на видеото е в Терминал 1

Има групи с поне десетилетие предгаражна история преди големия си пробив и доста белези от дилеми като „Сега да вечерям ли, или да заделя парите за нови струни?“. Членовете им работят като кучета (точно както пееха  The Beatles в Hard Days Night), за да си позволят наема на репетиционна и студийно време за записи, но напук на всичко битовите мини по пътя им така и не успяват да избутат музиката в занаятчийския коловоз, или в раздела „скъпо хоби“.

Тя си остава призвание и ако имаш нужната воля и постоянство да развиваш таланта си рано или късно нещата ти се получават. Дори в пазарна действителност като българската.

Jeremy? са ярък пример за това и след успеха на Fake Fruits и гиговете като подгряващи на Queen пред тях се отваря нова врата. На финалния концерт от европейското им турне в легендарния The 100th Club в Лондон за пръв път дойдоха да ги слушат хора от индустрията.

„Това беше ключов момент за нас. Видяхме се с представители на много големи лейбъли, които бяха дошли специално заради нас. Ще ти кажа само, че сред заинтересованите да работим заедно е тур мениджъра на Depeche Mode. Детайли ще обявим като стане официално.“, сподели за Монитор китариста на бандата Ташо Колев.

Турнето им започна от Германия, за да ги разходи през няколко града в Ирландия, Шотландия и Англия. Отправната точка на Ташо, Ерсин Мсутафов (вокали, китара), Росен Ватев (барабани), Емилиян Бонев (бас) и Краси Тодоров (пиано) бе Кьолн.

„Един град, към който с Ерсин имаме особен санитмент и нямахме търпение да посетим отново, защото повечето ни инструменти са от там. Купихме си ги от един магазин, който е като „Дисни ленд“ за всеки музикант, и 10 години по-късно се върнахме там. Продължихме с Берлин, Хамбург, Франкфурт... На места имаше доста хора, на други имаше по-малко, но като цяло се получи така, както си го представяхме.“, разказва Ташо.

Най-емоционален за Jeremy? бил концерта в Дъблин. „Миксинг инженера ни работи и живее там от 15 години. Дойдоха доста българи на шоуто.“, обяснява Ерсин. „В Глазгоу свирихме за пръв път и в зала, която принципно е за леко по-тежка музика, но енергийния обмен с публиката пак се получи на добро ниво.

Във всеки град имахме местна банда за съпорт, което пък караше доста чужденци да дойдат. В Лондон, например, преди нас свири Соня Лей. Част от музикантите в проекта ѝ бяха с нас на турнето с Queen. Запознахме се и с изключително интересните пичове от Leon. Те са в модерната напоследък конфигурация от трима души, китарист, вокал и барабанист.“, прави разбор на тура Ерсин.

Преди да се поклонят за прощален бис в Лондон момчетата от Jeremy? свирят и в Брайтън, култовия курорт на брега на Ламанша. „Все пак е море, все едно си бяхме вкъщи.“, усмихва се Ташо, припомняйки каварненския корен на групата.  

„Много як град, собственика на бара беше с жестоко чувство за хумор и звука беше убийствен. Групата, която ще ни съпортва на концерта в „Терминал 1“ сега на 16-ти, ще бъде от Брайтън“.

Ерсин подсказва, че става въпрос за трио близко до звученето на Royal Blood. На лайва в събота а лайва в събота Jeremy? ще направят премиера на видеото към новия си сингъл You’re the Voice. Тези от вас, които са слушали поне веднъж групата на живо, знаят, че става въпрос за кавър на хита на Джон Фарнъм.

За да издадат песента получават благословията на цели четири лейбъла, които държат правата ѝ. „Това видео е може би най-тежкото ни за заснемане до момента, снимахме по 15 часа в продължение на три дни и всеки от нас имаше доста енергични сцени и си докарахме сериозна мускулна треска после. Мен още ме боли кръста, но ще се оправя.“, усмихва се Ташо.  

„Много счупени куфари и интересни хора имаше, персонажите са повече от 10, включително всички от бандата.“, добавя Ерсин. Билети за лайва в Терминал 1 тази събота се продават в eventim.bg на цена от 10 лв.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Джена показа дъщеря си за първи път

Певицата Джена най-после реши да покаже публично дъщеря...

Райските субтропични острови,...

Принц Уилям и Кейт, принцесата на Уелс, имат любима...

Няма коментари към тази новина !