800 на крака за Стефан Данаилов в Народния

11.12.2017 14:35 | Видян 2900 пъти

800 на крака за Стефан Данаилов в Народния

В събота вечерта в 19,30 ч., залата Голяма сцена в Народен театър „Иван Вазов” бе препълнена от близо 800 гости, които бяха специално поканени на спектакъла и премиерата на автобиографичната книга „Романът на моя живот” в чест на 75-ата годишнина на големия актьор Стефан Данаилов. Журналистът и продуцент Георги Тошев е съавтор на дългоочакваната биография, основен организатор и сценарист на грандиозното събитие, Росица Обрешкова (племенница на актьора) е режисьор на представлението, сценограф – Елена Иванова, а на Ема Константинова зрителите дължат атмосферата от видеооформлението с различните филмови кадри, които съпътстваха вечерта. Събитието се провежда със съдействието на „Книгомания”, Столична община, Народен театър „Иван Вазов”, Българска национална филмотека.

Сред гостите в публиката присъстваха президентът Румен Радев и съпругата му Десислава, Симеон Сакскобургготски, Йорданка Фандъкова – кмет на София, Цвета Караянчева – председател на Парламента, Боил Банов – министър на културата, Корнелия Нинова, Пламен Орешарски, Георги Първанов, Вежди Рашидов, акад. Светлин Русев, Жана Караиванова и др.

Сред първите дошли да поздравят юбиляра бяха Цветана Манева и Явор Милушев, състудентите на Ламбо – Меглена Караламбова, Марин Янев и Стефан Мавродиев. В тетаъра присъстваха и едни от най-популярните и обичани лица Татяна Лолова, Христо Мутафчиев, Мариус Донкин, Любо Нейков, Ники Кънчев, Ваня Щерева, Параскева Джукелова, Елена Петрова, Нона Йотова, Камелия Тодорова, Искра Радева, Венелина Гочева, Силва Зурлева, Кристина Патрашкова, Валерия Велева, Десислава Стоянова, Тома Томов, Валентин Михов и много други.

Представлението бе изненада не само за гостите в залата, но и за самия рожденик. Мариус Донкин откри спектакъла, а след него любимият оркестър на Стефан Данаилов – „Viva Монтана”, създаде истинско празнично настроение. Радостните възгласи в хор на всички студенти от сцената и първите три реда в залата „Честит рожден ден, Мастер!” изправиха актьора на крака в знак на признателност за поздрава. За първи път на свой юбилей Стефан Данаилов предпочете да седне сред публиката, която винаги го е подкрепяла и обичала, вместо да е на сцената, обясни по-късно той.
Като декор се редуваха видеокадри със сцени от филми като „Ах, тези жени”, „Следите остават”, „Иван Кондарев” и други, които припомниха звездната кариера на големия актьор, и различни откъси от книгата „Романът на моя живот”, прочетени от Мариан Маринов, Башар Рахал, Иван Бърнев и Владислав Карамфилов-Въргала, Дарин Ангелов, Евгени Будинов, Силвия Лулчева и Ненчо Илчев. Специален поздрав накрая бе песента на Том Джоунс Sexbomb в изпълнение на Дарин Ангелов и Деян Ангелов – това парче е нещо като химн на всички възпитаници на Данаилов, с което през годините обучение той ги е мотивирал да бъдат успешни и със самочувствие на сцената.

Министър Банов награди професор Стефан Данаилов с орден „Златен век” с огърлие на Министерството на културата за цялостен принос в областта на киното, театъра и културата.

Последната дума в емоционалното шоу, разбира се, се полага на самия рожденик Стефан Данаилов – благодари на всички присъстващи за любовта им през годините, а публиката от приятели, съмишленици, последователи и почитатели го аплодираха на крака.

„Винаги съм се отнасял с обич към хората, които са ми ръкопляскали на сцената, които са ми ръкопляскали на митинг. Правил съм го от сърце, а не защото някой ме е задължил. Аз съм отишъл от сърце да агитирам, от сърце да играя. Е, ако може и да ме харесат... Благодаря!“ (...) „Най-вече благодаря на всички вас, които с нещо допринесохте в живота ми да бъда това, което съм днес на 75 години, макар че аз казвам, че съм на 750. Абе хора, много съм живял! Много съм видял! Много съм изял, много съм изпил“.
„Аз разбирам много добре какво е отношението към Стефан Ламбов Данаилов. А то е прекрасно и сега сме заедно в един салон с правителства, президенти, Народно събрание, доктори, приятели, почитатели... Чудесно е! Да ви дава Господ да ви се случи същото. И тъй като пристига Нова година, аз искам да ви пожелая от сърце да сте живи и здрави, усмихнати! Усмихвайте се, хора, много е важно.”

След края на представлението рожденият ден на Стефан Данаилов продължи с парти коктейл на втория етаж във фоайето на Народния театър, на което гостите успяха да се видят лично с него и да му поднесат своите поздравления, подаръци и цветя, както и да се снимат със звездата на вечерта за спомен от паметния юбилей. Изненада за Мастера бе тортата шедьовър, поднесена от „Книгомания” и верига сладкарници „Неделя”, под формата на 3D филмова лента, изработена от марципан, като във всеки кадър бе образът на Стефан Данаилов според различните му превъплащения на екрана през годините.

Най-популярният и обичан актьор Стефан Данаилов едва ли е смогнал да отвори всички подаръци, но със сигурност направи най-подходящият реверанс към своята публика, като й поднесе за спомен от юбилея си красивото издание „Романът на моя живот” в съавторство с Георги Тошев.

Видео от с речта на Ламбо и краят на представелението можете да видите ТУК!!!

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Настимир зад фикуса: Фото на деня

Настимир зад фикуса: Фото на деня

Райна съблазнява от Ямайка

Фолкпевицата Райна отново пътешества по света. Този път...

Няма коментари към тази новина !