Маринела Арабаджиева е Жена на годината в категория Бизнес

04.12.2017 10:19 | Видян 2126 пъти

Маринела Арабаджиева е Жена на годината в категория Бизнес

Титлата Бизнес дама за 2017 година в конкурса на списание GRAZIA бе спечелена от Маринела Арабаджиева- собственик на VICTORIA GROUP® HOTELS AND RESORTS. Това е водещата туристическа компания в България, разполагаща с 11 хотела, категоризирани 4 и 5 звезди, с над 500 ваканционни вили, с тур оператор, с център за професионално обучение.

От единадесет години италианското списание отличава най-преуспелите дами в 10 категории: телевизия, интернет, общество, бизнес, музика, спорт, дизайн, актриси, модели и Послание във времето.

Основният критерий, по който се избира Жена на годината са заслугите им към обществения живот през последната година. В конкурса бяха номинирани 59 дами, но десет спечелиха титлата в различните категории.

За бизнес дама на годината бе отличена Маринела Арабаджиева. В контекста на темата на конкурса: Без граници, тя заяви: “ Мечтите ни водят напред и ни помагат да преминаваме границите. В бизнеса е важна смелост, решимост и целенасоченост, много ясно да знаем накъде сме тръгнали и какво искаме да постигнем. Добрите резултати  са плод на последователност, упорит труд и силен екип.“

През последната година флагманът на притежаваната от нея верига – хотел Маринела в София, постигна забележителни резултати, като увеличи с повече от 50% гостите и приходите си, продължи цялостната реновация на уникалния комплекс с 442 стаи и апартамента, уникален за държавата конферентен център, който е безспорният победител на фона на огромната конкуренция в столицата, и повече от 10 заведения, в това число новооткрити през последните 12 месеца. Работата й бе оценена и със спечелването на правото да приюти държавните и правителствените ръководители от целия ЕС по време на българското европредседателство през 2018 г., което гарантира, че тя ще бъде още по-успешна за хотела и цялата верига.

Мотивите на GRAZIA да присъди наградата: „Маринела Арабаджиева е вдъхновяваща, силна и успяла жена в бизнеса. Завършила е педагогика, международен туризъм и пространствен дизайн. Във всеки хотел тя оставя своя почерк, създава елегантна и изискана визия, защото дизайнът е нейната страст”.

Жената на годината е омъжена за бизнесмена Вълчо Арабаджиев и двамата имат четири деца. Вече 20 години успешно управлява хотелиерския бизнес, а от години се занимава активно с благотворителност . Тя е основател на Сдружение Маринела с единствената цел да даде равен старт на децата и шанс за тяхната бъдеща реализация.

Сред видимите резултати от благотворителната дейност на Арабаджиева е и скоростното завършване на строения повече от две десетилетия православен храм в съседство с хотела на нейното име на Кръста в Лозенец, който бе признат за една от най-красивите черкви в цяла България и е най-мащабната от новоизградените.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !