Котелното на Съдебната палата става подводница в сериал

02.12.2017 09:20 | Видян 1090 пъти

Котелното на Съдебната палата става подводница в сериал

Котелното помещение на Съдебната палата ще стане терен за снимките на проект, продуциран от Джанфранко Пиерантони („Бовардия Филмс“). Днес Висшият съдебен съвет даде разрешение за снимките.

Италианецът, който от години привлича филмови екипи от Ботуша в българската столица, в момента е ангажиран с минисериала „Обещаният живот“. Клапата на продукцията в Съдебната палата ще щракне на 9 декември, а логистиката на епизодите ще прекрои подземната стаичка в подводница. Стартът на снимачния процес ще бъде даден още в 7,30 сутринта, като заснемането на сцените в Съдебната палата ще продължи до ранния следобед. Средно по 100 лв. на час – такъв е наемът за завъртането на камерата в институцията, като за целия ден от „Бовардия Филмс“ ще заплатят 800 лв. Екипът на „Обещаният живот“ получи обаче и предупреждение от магистратите – тежката техника не трябва да бъде стоварвана на ремонтирания плочник пред сградата.

Италианската поредица ще се състои от едва четири епизода, показа проверка на „Монитор“. Режисьор е италианецът Рики Тоняци, а главните роли са поверени на Луиза Раниери, Франческо Арка, Марко Фоски и Томас Трабачи. Сюжетът ще проследи съдбата на едно сицилианско семейство на фона на голяма миграционна вълна, като действието ще се развива през 20-те години на миналия век.

През 15-те години, в които работи у нас Джанфранко Пиерантони привлече на родна територия продукции като „Юлий Цезар“, „Отдаденост“, „Дъщерята на капитана“, „Ще те обичам до смърт“ и др. Студиото му работи и по други мащабни проекти зад граница, сред които и „Игра на тронове“. Така палтата на дотраките за последния сезон на сериала на HBO попаднаха в модно ателие в столичния квартал „Драгалевци“.

Източник: monitor

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Плановете на Кейт и Уилям за таен...

Принц Уилям и Кейт Мидълтън кроят изненадващи планове да...

Призовавам кмета Терзиев да направи 2...

"Внасям писмено предложение в СО" Призивът на...

Няма коментари към тази новина !