Мартин Петров се включва в благотворителния турнир Дузпи с кауза

22.11.2017 13:10 | Видян 1235 пъти

Мартин Петров се включва в благотворителния турнир Дузпи с кауза

Във всички градове в България има деца, които се нуждаят от нашата помощ. Много от тях са “невидими” за обществото.Ние от Фондация „От Всеки по малко” приемаме тези деца присърце и от самото си създаване се стараем да им помагаме с каквото можем. Създаваме различни благотворителни каузи, в помощ на болните деца, както и на тези, без родители, за да им осигурим един по-добър и нормален живот, такъв, какъвто заслужава всяко дете.

От своето създаване през 2014 г. сме създали множество благотворителни инициативи и сме помогнали на много малки герои в големите им битки. В тази връзка е и поредната наша благотворителна инициатива-турнир, която нарекохме „Дузпи с кауза”. Целта на турнира е да се съберат средства за лечението на две тежкоболни деца- Тео и Таня. 5-годишният Теодор Петров е диагностициран с тумор на мозъка, изключително рядка форма и много агресивен. Надежда за излекуване на детето дават лекари от Хайделберг-Германия.

Необходимата сума за лечението е  29 100 евро, която неговото семейство няма възможност да осигури. 12-годишната Таня страда от детска церебрална парализа от рождението си. Претърпяла е множество операции и две трансплантации на стволови клетки. Най-голямата й мечта е да може да ходи.

За да сбъднем мечтата й са необходими средства за рехабилитация, който са непосилни за родителите й. Идеята е турнирът да представлява игра-състезание по биене на дузпи, такива, каквито бяха игрите от детството ни. Лице на кампанията е големият Мартин Петров. Специално участие ще вземе и топ реферът Антон Терзиев. Турнирът ще се проведе на 16 декември от 18:00ч. в София,  зала „ДИТ Спорт”, бул. „Черни връх” 228.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

От Кен до Барби: Родриго, който стана...

Родриго, сега известна като Джесика Алвес, е претърпяла...

Ето кои грабнаха статуетките на...

За поредна година на Световния ден на театъра – 27 март,...

Няма коментари към тази новина !